Ystäväni Teemu ja hänen upea morsiamensa Kaisu vihittiin helmikuisena lauantaipäivänä Turussa. Sain kunnian olla sekä yksi bestmaneista että virallinen hääkuvaaja. Kiitokset kaasoille ja muille bestmaneille upeasta tiimityöstä!

haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-5Aamun valmistelut menivät naureskellen ja rennosti. Vaikka morsian kovasti uskotteli olevansa jännittinyt, en sitä ainakaan hääkuvaajana huomannut. Kaisu oli panostanut häämekkoonsa sekä muihin pienempiin yksityiskohtiin, kuten huntuun ja kauniiseen seppeleeseen joka toi kesäisen vivahteen kolean talven keskellä. Seurasin päivän aikana tarkasti säätä, sillä meidän oli tarkoitus kuvata viralliset potretit vielä ennen vihkimistä. Harmiksemme alkoi kuitenkin sataa räntää ja päätimme jättää potrettikuvaukset kokonaan toiselle päivälle. Morsiamen asukokonaisuus oli viimeisenpäälle suunniteltu ja värimaailma juuri pukijalle sopiva. Hempeät kukat ja värit vain korostivat kaisun luonnetta. haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-12Kun kampaus ja meikkaus oli kunnossa alettiin sovittamaan häämekkoa päälle. Siihen tarvittiinkin hieman apuvoimia, mikä ei ollut ongelma kunnollisen kaasojoukkueen kanssa.haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-24Seesteinen tunnelma huipentui kaisun morsiankuviin, jonka kruunasi vielä huntu.

haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-27Lopulta oli aika siirtyä kirkkoon. Vihkimispaikkana oli pieni ja karismaattinen Pyhän Katariinan Kirkko. Seremonian jälkeen vieraat ja vastavihityt siirtyivät juhlapaikalle Kappelinrantaan. Sekä kirkko että juhlapaikka olivat erittäin tunnelmallisia. Olin kuvaamassa molemmissa lokaatioissa ensimmäistä kertaa. Pyhän Katariinan kirkko on tosiaan suhteellisen pieni, mutta ehkä juuri se tuo oman tunnelmansa tähän historialliseen kirkkoon. Hääkuvaajana arvostan tiloja, joihin pääsee luonnonvaloa, mikä ei ollut ollenkaan ongelmana näissä lokaatoissa. haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-36

Siirryin juhlapaikalle onneksi hääparin kanssa. Räntäsade, joka aikaisemmin oli pilata hääpotrettisuunnitelmamme, hellitti hetkeksi ja suostuttelin hääparin matkanvarrella metsän keskelle virallisia hääpotretteja varten. Ei tarvinut montaa kertaa suostutella kun oltiin jo keskellä sumuista metsää illan hämärtyessä.

haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-44Kun juhlaväki oli päässyt onnittelemaan hääparia oli perinteikkäästi morsiamen isän puheenvuoro. Tämän jälkeen skoolattiin avioparille ja

haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-49Rento tunnelma jatkui juhlapaikallakin. Juhlapaikka oli koristeltu todella huolellisesti ja kauniisti. Photobooth oli luonnollisesti hääkuvaajan vastuulla. Siellä otettiin polaroidkuvia ja digikuvia sekä vieraiden että hääparin muistoksi.  Ohjelmaa oli sopivasti ja ruoka oli erittäin maittavaa. En tosin ole tähän päivään asti todistanut hääruokaa, joka ei olisi erittäin hyvää 😉 haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-56Illan pikkutunneilla tuore aviopari siirty tähtisädetikkujen saattelemana hotellisviittiin ja sieltä varmasti ansaitulle häämatkalle!haakuvaaja_helsinki_haakuvaus_valokuvaaja-62