Onko hääkuvaajan tyylillä väliä? Nyt ei puhuta valokuvaustyylistä vaan itse valokuvaajan tyylistä.

Häät ovat yksi kahden ihmisen tärkeimmästä päivistä ja itse koen, että jokaisen juhliin osallistuvan on arvostettava sitä juhlallisella pukeutumisella. Hääkuvaajana huomioon otettavia seikkoja on kuitenkin muitakin kuin juhlavuus. Työasun on oltava samaan aikaa toiminnallinen valokuvausta varten, mutta samalla siisti ja juhlava.  Eikä mielellään liian huomiota herättävä.

Vuosien saatossa jokaiselle valokuvaajalle kehittyy varmasti oma pukeutumistyyli hääkuvaukseen ja haluaisinkin nyt esitellä vähän omaani.

Menu:

1. Kuontalo

Kuontaloani joudun siistimään parin viikon välein. Ystäväni ja läheiseni ovatkin varmaan huomanneet että eivät ole nähneet minua täysin parrattomana vuosiin…taitaa olla siitä lähtien, kun täytin 15…heh. Yritän silti pitää siistiä olemusta yllä. Siihen sopii mielestäni siisti tukka ja kevyt sänki. Huom, näissä kuvissa parta on todella trimmauksen tarpeessa!

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-4

2. Juhlavaatteet

Luonnollisesti vaatekaapissani on paljon eri vaihtoehtoja hääkuvausasuiksi. Joskus mennään tummalla puvulla ja joskus vähän erikoisemmalla, kuten kuvissa näkyvällä Formal Fridayn merinovillasta valmistettu kokonaisuus(toimii muuteen kesällä tosi hyvin viilentävän ominaisuuden takia).

                                        omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-17 omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-2

 

3. Paita

Tykkään käyttää hääkuvauksessa lähes ainoastaan valkoisia paitoja. Paidat, joissa on yksityiskohtia, kuten kuvan paidassa, toimivat tosi hyvin ilman sen kummempia lisäasusteita. Pelkistetyttyjen pukupaitojen kanssa taas toimii raikkaanvärinen rusetti erittäin hyvin!

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-12

 

4. Kengät

Kengät ovat itselleni suurin haaste. Johtuen erityisesti jalkojeni anatomiasta(lättäjalat :D). Nahkaisissa juhlakengissä kun kuvailee koko päivän niin seuraava meneekin sitten rakkojen kanssa taistellessa. Onneksi kokemuksen myötä, jokainen löytää kuitenkin itselleen parhaiten sopivat kuvauskengät hääkuvaukseen. Nykyään kenkävalmistajat tekevät myös hybridimalleja, joissa juhlakenkään on yhdistetty urheilukengän pohjat, esimerkiksi Cole Haan.

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-1

 

5. Asusteet

Tyylikäs kello voi parhaimmillaan olla myös hieno lisä asukokonaisuuteen. Toki se on myös oikeasti hyödyllinen tarkasti aikataulutetun kuvauksen tukena. Olen kokenut myös hihankiristäjät erittäin hyödyllysiksi. Ne ovat myös huomionherättijinä, ainakin kyselyiden perusteella kovinkaan moni ei tiedä asusteen tarkoitusta. Hihankiristäjiä käytettiin aikanaan hyvinkin laajasti kun vaatetehtailta tuli vain yhden pituisia hihoja. Puhutaan siis 1900-luvun alusta. Valokuvaajana koen, että hihojen pitää olla just eikä melkein kun näprään paljon kameran kanssa. Suosittelen varsinkin mieskuvaajille lämpimästi!

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-14

6. Kuvausvälineet

Kameroiden lisäksi välineistööni kuuluu asianmukaiset kuvausvaljaat sekä kameralaukka. Tyyli edellä mennään taas. Nahkaiset Hold Fastin kuvasuvaljaat parantavat sekä työergonomiaa että näyttävät tyylikkäiltä. Hihnoihin saa mukavasti kaksi kameraa tasapainoittamaan toisia ja vapauttamaan kädet tarvittaessa korttien tai objektiivien vaihtamiseen!

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-11 omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-6 omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-5

7. Iloinen mieli

Hääkuvaajana koen olevani etuoikeutettu kokemaan koko kesän jatkuvaan yhtäjaksoiseen juhlintaan. Viikosta toiseen tapaan aivan mielettömiä hääpareja ja häävieraita. Hääkuvaaja on parhaimmillaan osa juhlaseuruetta. Näin saadaan parhaimmalla mahdollisella tavalla dokumentoitua tilanteita ilman, että kukaan kokee valokuvaajaa ulkopuolisena. Iso osa tätä työtä on myös asiakaspalvelu, siksi iloinen mieli ja reipas asenne on ehkä tärkein varuste, jota ei kannata unohtaa kotiin 😉

 

omer_haakuvaaja_helsinki_acar_photography_2016-10