Suomessa pääsee harvoin kokemaan kansainvälisen häätunnelman fiiliksestä. Viime kesänä sain kuitenkin kunnian olla Paryan ja Anoshin luotettu hääkuvaaja. Hääparin kanssa olimme jo tutustuneet ennen hääpäivää muunmuassa pariskunnan kihlakuvauksen parissa.

Kun hääkuvausta tekee aktiivisesti, niin osaa odottaa hääpäivältä tietynlaisia rutiineja. Morsiamen valmistautuminen alkaa varhain aamulla eri paikassa kuin sulhasen. Kun hääpari on valmis, seuraa kirkko- tai siviilivihkimen. Tämän jälkeen koko hääseurue siirtyy juhlapaikalle, jossa noudatetaan ohjelmaa. Kun ilta hämärtyy on hääpari ensitanssin vuoro, jota seuraa vapaa ohjelma.

Paryan ja Anoshin Afgaanikulttuurin värittämässä hääpäivässä ei nähty mitään sen suuntaista. Sen sijaan morsian ja sulhanen valmistautuivat yhdessä, toinen toisiaan auttaen aina vaatetuksesta kampaukseen. Juhlapaikalle päästyämme soi juhlamusiikki jo kovalla ja häävieraat odottivat innolla hääparin saapumista Poliisien kesäkodissa. Ei kestänyt kauaa hääparin ensiaskeleesta juhlatilan sisälle, kun ensimmäiset vieraat valloittivat jo tanssilattian. Eikä meno ollut mitään yksi eteen yksi taakse askellusta vaan ihan raakaa kansantanssia hikoilua pelkäämättä.

 

Juhlavaatteita oli hääparilla kolme eri kokonaisuutta, mikä on Afgaanikulttuurissa perinteiden mukaista. Ensimmäinen kokonaisuus on yllä juhlien alkuajan. Toinen, perinteisempi kokonaisuus, vaihdetaan ylle ennen Henna-osuutta. Henna-osuuden aikana morsiamen luottonaiset tanssittavat kynttilöitä , jonka jälkeen hääpari ja vieraat saavat värjätä kämmenet Hennalla. Symbolinen ele kertoo naisen ja miehen tulleen kypsään ikään.

Lopuksi hääpari esittäytyi juhlavieraille valkoisessa häämekossa ja puvussa. Ihanaa vaihtelua nähdä välillä hääpäivän juhlimista ihan eri kaavoilla, kuin mitä Suomessa on totuttu! Nauttikaa kuvista ja muistakaa kommentoida jos tulee jotain mieleen 🙂

                                                haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-3 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-4 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-5 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-6 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-7 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-8 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-9 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-10 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-11 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-12 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-13 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-14 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-15 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-16 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-17 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-18 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-19 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-20 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-21 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-22 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-23  haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-25 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-26 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-27 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-28  haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-30 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-31 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-32 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-33  haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-35 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-36 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-37 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-38 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-39 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-40 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-41 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-42 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-43 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-44 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-45 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-46 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-47 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-48 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-49 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-50 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-51 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-52 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-53 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-54 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-55 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-56 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-57 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-58haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-59 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-60 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-61 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-62 haakuvaaja helsinki wedding photographer haakuvaus afgan wedding_-63

Tallenna